3D-printing in het onderwijs


Over Flam3D

Flam3D - voluit Flanders Additive Manufacturing and 3D Printing Ecosystem - is het onafhankelijk platform voor alle belanghebbenden actief in 3D/AM in Vlaanderen en Nederland. 3D-printing is noch een hype, noch een bedreiging: het kan een bijzondere aanvulling betekenen op traditionele technologie├źn. Flam3D wil kennis over 3D-printing helpen verspreiden en actief mee bouwen aan slimmere waardeketens. Zo werken we eraan dat onze regio een voortrekkersrol kan blijven spelen in de ontwikkeling van 3D-printing.

3D-printen of “additive manufacturing” is een verzameling van technologieën waarbij een product opgebouwd (‘geprint’) wordt uit een basisgrondstof, meestal laag per laag. Naarmate de productiesnelheden en mogelijke grondstoffen toenemen, breken er nieuwe markten open. Het is algemeen aanvaard dat 3D-printen een grote impact zal hebben op de manier waarop goederen geproduceerd en getransporteerd worden. De technologie biedt ook enorme kansen voor duurzame productie.

Ook in uw bedrijf? Contacteer ons voor meer informatie.

Flam3D werd opgericht in juni 2015 door KULeuven, Materialise NV, rsprint, SIRRIS, T&M Solutions, Tenco DDM, UGent, Vamac en Xeikon Prepress, met de steun van het Agentschap Ondernemen.

Sinds de start van de activiteiten op 1 oktober 2015 sloten meer dan 70 bedrijven en organisaties zich aan bij ons platform. Bekijk hier wie onze leden zijn.