3D-printing in het onderwijs


Over deze website


Heel wat scholen gaan aan de slag met 3D-printing om hun STEM-doelstellingen te realiseren, en dat is goed nieuws! 3D-printen is immers een ideale manier om meteen vorm te geven aan je ideeën. De leerlingen komen naast techniek ook in aanraking met natuurkunde, scheikunde, wiskunde en beeldende vorming. Ze gaan fantaseren, bedenken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Een 3D-printer stimuleert daarnaast ook een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende houding.

Er is op het internet heel wat te vinden over 3D-printing, ook over het gebruik in het onderwijs. Maar waar het in het Nederlandse taalgebied vooralsnog aan ontbrak, is een website met onafhankelijke informatie.

Flam3D publiceert informatie van haar leden (onderwijsinstellingen en bedrijven), maar alle informatie wordt peer-reviewed door hun concurrenten en gecontroleerd door Flam3D zelf. Zo bewaken we de onafhankelijkheid van de informatie op deze site.

Heb je toch bedenkingen of vragen? Of gewoon een leuke suggestie? Contacteer ons gerust!

Wil je één of meer zaken uit deze website overnemen? Graag! Vermeld je wel even waar je de informatie gevonden hebt? Meer informatie met betrekking tot gebruiksrecht en voorwaarden vind je hier.

Flam3D is het onafhankelijk platform voor alle belanghebbenden actief in 3D-printing / Additive Manufacturing in Vlaanderen en Nederland. We verenigen, vertegenwoordigen en ondersteunen bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden en geïnteresseerden.